Τασούλας: Η δωρεά οργάνων δεν είναι μόνο πράξη αλτρουισμού. Είναι πράξη αυτοσυντήρησης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις..

«Η δωρεά οργάνων δεν είναι μόνο μία ανεκτίμητη πράξη αλτρουισμού. Είναι και μία πράξη αυτοσυντήρησης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις...»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση «Δωρεά Οργάνων Αλυσίδα ζωής», από το Ίδρυμα Ωνάση, υπογράμμισε την ανάγκη ενημέρωσης και αποδραματοποίησης της αντίληψης που υπάρχει σχετικά με το ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

«Θα βοηθήσει πάρα πολύ να δραπετεύσουμε από αυτό το πάθημα της δυσπιστίας, να εξοικειωθούμε, να αποδραματοποιήσουμε το ζήτημα της δωρεάς οργάνων και να αντιληφθούμε, ότι δεν είναι μόνο μία ανεκτίμητη πράξη αλτρουισμού. Είναι και μία πράξη αυτοσυντήρησης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις....

Θα ήθελα μπροστά σας να κάνω μια κίνηση, που είναι συνηθισμένη σε αυτή τη σκηνή, να υποκλιθώ με σεβασμό σε όλους τους κρίκους αυτής της αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε αισιόδοξα, εμπεριστατωμένα και με αγάπη για τη ζωή. Να υποκλιθώ στη ζωογόνο προσπάθεια του κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, την προσπάθεια του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, των δωρητών, των γιατρών, των εταιρειών των συλλογικοτήτων, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την επιδίωξη της αύξησης των δωρητών οργάνων, που η πολιτεία την έχει θέσει με τέτοιο αριθμητικό στόχο: Σε 10 χρόνια να φτάσουμε την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία. Και είμαι βέβαιος ότι, χάρη σε τέτοιες εκδηλώσεις, αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα».


Πηγή: https://www.voria.gr/article/tasoylas-i-dorea-organon-einai-praxi-aytosyntirisis-giati-pote-den-xereis


Σχόλια