Κώστας Καζάκος: Δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

O Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Ο σπουδαίος ηθοποιός, φεύγοντας από τη ζωή στα 87 του χρόνια, έκανε ένα σπουδαίο δώρο προς την επιστήμη.

Ο θεσμός της δωρεάς σώματος έχει καθιερωθεί από την Ιατρική Σχολή με σκοπό την διδασκαλία των φοιτητών στο μάθημα της Ανατομίας του ανθρώπινου σώματος. Η διδασκαλία πάνω στο ανθρώπινο σώμα δεν συγκρίνεται με αυτή που γίνεται, όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πάνω σε πλαστικά προπλάσματα ή προγράμματα υπολογιστών.

Ο δωρητής πρέπει να έχει εκφράσει γραπτώς την επιθυμία του για την διάθεση τού σώματός τού σε ιατρική σχολή όταν θα έχει φύγει από τη ζωή. Μάλιστα, είναι τόσο σημαντική για την εκπαίδευση των φοιτητών αλλά και ειδικευόμενων γιατρών μία τέτοια δωρεά ώστε η γραμματεία στο εργαστήριου ανατομίας λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2003 όταν έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μας συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης η σορός του διατέθηκε στην ιατρική Σχολή μετά από δική του επιθυμία και από το ίδιος έτος παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού της δωρεάς σώματος.


Πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kostas-kazakos-dorise-to-soma-toy-stin-iatriki-athinon-ti-deytera-19-9-o-apochairetismos-o-thesmos-tis-doreas-kai-i-diadikasia/

Σχόλια