Έσωσε ζωές ακόμα και με τον θάνατό του ο 49χρονος χειρουργός από την Κρήτη

Έφυγε από τη ζωή ο χειρουργός του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Μανώλης Βασιλογιαννάκης, σε ηλικία μόλις 49χρονων. 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο 49χρονος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, υπέστη ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής και περίσσευμα δύναμης, τα όργανά του δόθηκαν προς δωρεά. Έτσι, ακόμα και με τον πρόωρο θάνατό του, ο 49χρονος χειρουργός συνέχισε να σώσει ζωές. Όπως έγινε γνωστό δωρήθηκαν η καρδιά, το ήπαρ, νεφροί και οι κερατοειδείς. Η καρδιά μεταμοσχεύθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ τα υπόλοιπα όργανα σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Το νοσοκομείο μας έγινε ακόμη πιο φτωχό. Έχασε ένα από τα πιο αγαπητά μέλη του. Τον συνάδελφο Βασιλογιαννάκη Μανώλη. Ο “Μανώλος” μας  έφυγε δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους…. Η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζει τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του συναδέλφου. Καλό ταξίδι Μανώλη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια σου», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.


Πηγή: https://www.topontiki.gr/2022/05/01/iraklio-thrinos-gia-ton-49chrono-giatro-pou-esose-zoes-ke-me-ton-thanato-tou/

Σχόλια