Μαριάννα Τουμασάτου: "Εχω γίνει δωρήτρια οργάνων και σώματος! Όταν θα έρθει η ώρα να φύγω..."

 Η διάσημη μιλά για την απόφαση που πήρε από τα 18 της να γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων.


"Μία στιγμή που ένιωσα πολύ ευτυχισμένη ήταν όταν έδωσα δείγμα για να δωρίσω μυελό των οστών. Δυστυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ. Όμως ένιωσα απέραντη ευτυχία. Θα το ξανακάνω. 

Επίσης όταν έκλεισα τα 18 το δώρο που έκανα ήταν ότι έγινα δωρήτρια σώματος και οργάνων. Όταν θα έρθει η ώρα να «φύγω», το σώμα μου να πάει στο πανεπιστήμιο και τα όργανα, εάν είναι λειτουργικά, να δοθούν για μεταμοσχεύσεις.

Αυτό κάνει τη διαφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το θέμα είναι, όταν πέφτεις για ύπνο, ποιες σκέψεις σε τριβελίζουν. Εμένα καμία, κοιμάμαι. Καμία σκέψη τέτοιου είδους δεν με ξυπνάει σε σχέση με το αν έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Το να μπαίνουμε στη θέση του άλλου νομίζω ότι στις μέρες μας είναι η μόνη οδός για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο", εξομολογήθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την αντίστοιχη μεγαλειώδη πράξη στην οποία είχε προβεί ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος, όταν με τον θάνατό του δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 


Πηγή: https://www.fthis.gr/videos/marianna-toymasatoy-exw-ginei-dwrhtria-organwn-kai-swmatos-otan-8a-er8ei-h-wra-na-fygw

Σχόλια