Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας.. (βίντεο)


Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, φιλοξενήθηκε η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη και χάρισε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Η κυρία Καμπάκη μίλησε για τη σημασία της δωρεάς οργάνων και το μεγαλείο της πράξης της κόρης της.

«Η αλήθεια είναι ότι η Έμμα μας έμαθε να αγαπάμε τον συνάνθρωπο. Ήταν δική της απόφαση αν ποτέ συμβεί κάτι μοιραίο να προχωρήσει σε δωρεά. Ότι θα έπρεπε να κάνουμε την επιθυμία της πραγματικότητα, δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας. Η δωρεά οργάνων δεν ήταν κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει. Ανήκαμε στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που δεν ξέραμε πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων. Το μεγαλείο είναι όλο δικό της».

Η κυρία Καμπάκη σημείωσε: «Είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα το τροχαίο που είχε προηγηθεί. Απλά λόγω της δημοσιότητας ακούστηκε πάρα πολύ και η δωρεά που προχωρήσαμε. Έδωσε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα και ελπίζω να είναι η αρχή να γίνει κάτι καλύτερο στη χώρα, να είναι η αρχή να αυξηθούν οι δωρητές. Να είναι η αρχή να ανεβαίνουμε στις λίστες που είμαστε τελευταίοι και να γίνουμε παραπάνω καλύτεροι άνθρωποι».

Αναφερόμενη στη συνάντηση με τη λήπτρια της καρδιάς της Έμμας, η Κέλλυ Καμπάκη περιέγραψε την εμπειρία της:

«Ήρθε σε επαφή μαζί μας η κοπέλα που πήρε την καρδιά. Όλα τα όργανα είναι σημαντικά, δίνουν ζωή. Αλλά η καρδιά είναι η πιο σημαντική. Η καρδιά είναι το τελευταίο πράγμα που άκουσα από τη Έμμα μου, όταν την αποχαιρέτησα».

Η μητέρα της Έμμας πέρασε και ένα σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά οργάνων. «Οι πιθανότητες να χρειαστούμε και εμείς ένα μόσχευμα είναι μεγαλύτερες από το να βρεθούμε να δωρίσουμε εμείς ένα όργανο. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο που δεν υπάρχει άλλος δρόμος, το να επιλέξεις να δωρίσεις ζωή σε κάποιους ανθρώπους, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις. Το να επιλέξεις τη ζωή, είναι η μόνη απόφαση που μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή σου».

Τέλος, η Κέλλυ Καμπάκη αναφέρθηκε στη σκέψη ότι η δωρεά της κόρης της δίνει ζωή σε άλλους ανθρώπους: «Όλο αυτό γλυκαίνει λίγο. Το παιδί μου μου λείπει κάθε στιγμή. Απλά το να γνωρίζεις ότι το παιδί σου είναι ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι ζουν εξαιτίας της, είναι μια όμορφη γλυκιά σκέψη».

Σχόλια