Δώρα ζωής χάρισε 58χρονος από τη Θεσσαλονίκη

Δώρα ζωής χάρισε με τον θάνατό του ένας 58χρονος άντρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 


Ο άτυχος άντρας, που νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, έχασε δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή. Η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεά των οργάνων του, δίνοντας το πράσινο φως για τη λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση. 

Οι γιατροί κατάφεραν να λάβουν τους κερατοειδείς και τα νεφρά. Η λήψη των οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη χειρουργική ομάδα της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των κερατοειδών από την αντίστοιχη χειρουργική ομάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής Νοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Οι μεταμοσχεύσεις των νεφρικών μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε Μεταμοσχευτικά Κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

"Η διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τον απέραντο σεβασμό της για το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δότη, που προχώρησε στην προσφορά των οργάνων του, χαρίζοντας το πολυπόθητο δώρο ζωής σε ασθενείς που μπορούν πλέον να ελπίζουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η γενναιοδωρία τους, πέρα από σωτήρια παρέμβαση, αποτελεί και σημαντικό παράδειγμα για την ευαισθητοποίηση του το κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα, ευχαριστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ ενηλίκων, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής και από όπου κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες υπό την καθοδήγηση του τοπικού και κεντρικού συντονισμού του ΕΟΜ".


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/health/1604709/thessaloniki-dorea-metamoscheysi-organon-apo-58chrono-doti/

Σχόλια