Μαθήματα ανθρωπιάς από τους γονείς του 17χρονου Άγγελου από την Κρήτη

Μαθήματα ανθρωπιάς παραδίδουν η Μαρία Σηφάκη και ο Κώστας Κανάκης, οι γονείς του 17χρονου Άγγελου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Κρήτη.  


Μετά από 25 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ο 17χρονος δεν τα κατάφερε και οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να προβούν στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους. 

Ο πόνος μέσα τους για την απώλεια του παιδιού τους παραμένει άσβεστος. Ωστόσο δεν μετανιώνουν στιγμή την απόφαση που πήραν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στη δωρεά οργάνων και να σωθούν 5 συνάνθρωποι μας. Δηλώνουν, μάλιστα, περήφανοι και εύχονται  να συναντήσουν κάποια στιγμή τα άτομα που σήμερα ζουν, μέσα από τον θάνατο του γιου τους.

«Μέσα στην πόνο και την οδύνη μας είμαστε υπερήφανοι σαν οικογένεια που δώσαμε τα όργανα και σήμερα ζουν πέντε άνθρωποι. Ο πόνος για τον χαμό του Άγγελου ακόμα και σήμερα παραμένει άσβεστος, όμως τον απαλύνει κάπως η σκέψη ότι η καρδιά του εξακολουθεί να χτυπά μέσα σε κάποιον άλλον άνθρωπο και τα μάτια του συνεχίζουν να βλέπουν το φως του ήλιου»

«Εγώ τουλάχιστον την ημέρα που υπογράψαμε, είχε εκμυστηρευτεί η μητέρα, άφησα αυτή την επιθυμία: ο άνθρωπος που πήρε τα μάτια του, αν το θέλει, να έρθει να μας συναντήσει κάποια στιγμή. Γιατί έβλεπα τα μάτια του και έπαιρνα δύναμη… Τον κοίταζα στα μάτια και έπαιρνα δύναμη».


Πηγή: https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/kriti-ragizoun-kardies-oi-goneis-17xronou-pou-skotothike-se-troxaio-perifanoi-gia-ti-dorea-organon/3893266/

Σχόλια