Νέα δωρεά οργάνων από μια 68χρονη γυναίκα από την Πάτρα

Νέα δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας από μια 68χρονη γυναίκα.


Η 68χρονη νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία. Οι συγγενείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της, προσφέροντας «δώρα ζωής» σε συνανθρώπους μας.

Η αρμόδια ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με επικεφαλής τον συντονιστή μεταμοσχεύσεων, Παθολόγο – Εντατικολόγο, επιμελητή Α΄της ΜΕΘ Ενηλίκων κ. Καραμούζο και την αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ Ενηλίκων κ. Φλίγκου φρόντισε για την ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και την αποστολή των στοιχείων για την ανεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων ληπτών. 

Έτσι, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς της 68χρονης έδωσαν δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας. Το ήπαρ μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι νεφροί μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς του «Ευαγγελισμού» και του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πατρών, κ. Μπάκος, ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: 

«Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της εκλιπούσης η οποία στη δύσκολη στιγμή της ζωής τους αποφάσισαν να δώσουν ζωή και μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν σε κάποιους συνανθρώπους που περίμεναν αυτά τα πολύτιμα δώρα που θα τους κρατήσουν στη ζωή. Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε και στο προσωπικό μας όλων των ειδικοτήτων και των κατηγοριών που εργάζεται με αφοσίωση και μεριμνά ώστε να μην χάνονται οι ευκαιρίες διάσωσης κάποιων πασχόντων. Το έργο τους είναι πολύτιμο και τους ευχαριστούμε».


Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/nosokomeio-riou-nea-polytimi-dorea-organon-treis-oi-liptes-apo-thanato-68chronis/163032/

Σχόλια