Ο φοιτητής Ιατρικής που έλαβε το "δώρο ζωής" και το δημόσιο ευχαριστώ προς την οικογένεια του Γιώργου από την Ηλεία

Ήταν Απρίλιος του 2020 όταν ο Πύργος Ηλείας πενθούσε για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, του Γιώργου Χριστόπουλου. Ο 56χρονος Γιώργος, μέλος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο και όταν οι γιατροί διέγνωσαν πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, η οικογένειά του αποφάσισε με μεγαλείο ψυχής να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας δωρίζοντας τα ζωτικά του όργανά… 

Μάλιστα, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δωρεά οργάνων ήταν η πρώτη εν μέσω πανδημίας.

Ο Αναστάσιος Μήτσος, φοιτητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, είναι ένας από τους ανθρώπους που έλαβαν το πολύτιμο δώρο.

Αρχές Απριλίου ενημερώνεται πως υπάρχει μόσχευμα νεφρού για αυτόν… Και η ελπίδα ζωντανεύει όταν δέχεται τηλέφωνο από το Γραφείο Συντονισμού των Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου.


Απόσπασμα της συνέντευξής του στο ilialive.gr.

“Άκουσα την ευχάριστη είδηση, ότι είμαι υποψήφιος για μεταμόσχευση. Και ήμουν η πρώτη Μεταμόσχευση νεφρού εν μέσω Πανδημίας στο Λαϊκό νοσοκομείο. 

Για μένα αυτή η είδηση ήταν η σωτηρία μου. Είχε βρεθεί δότης και ήμουν υποψήφιος, τα 11 χρόνια δέσμιος σε μια αιμοκάθαρση ερχόντουσαν σιγά σιγά στο τέλος τους. Ήταν μια ευχάριστη για μένα είδηση, επειδή μια οικογένεια υπερέβαλλε εαυτόν και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου της ανθρώπου εν μέσω πανδημίας, μέσα σε αυτήν την δύσκολη, πρωτόγνωρη και παγκόσμια υγειονομική κατάσταση που όλοι βιώνουμε, ένας άνθρωπος ο οποίος κατάφερε με τον θάνατο του να δώσει ζωή σε άλλους 5 συνανθρώπους μας. 

Από την άλλη όμως ήταν ταυτόχρονα και δυσάρεστη η είδηση αυτή, γιατί έφυγε ένας άνθρωπος νέος, δραστήριος, που είχε ακόμα πολλά να προσφέρει στην κοινότητα και στην οικογένεια του, ένας απλός άνθρωπος καθημερινός σαν εμάς, πραγματικά ταγμένος στο να κάνει τον κόσμο καλύτερο όπως εκείνος ήξερε και μπορούσε, πετώντας από πάνω του κάθε είδους εγωισμό, εμπάθειας και προκατάληψης, έκανε την διαφορά τόσο μικροσκοπικά αλλά και μακροσκοπικά. Μπορεί να μην τον γνώρισα προσωπικά αλλά μέσα από αυτήν την απόφαση που πήρε ο Γιώργος και η οικογένεια του, όπως και αυτά που άφησε πίσω του, καταλαβαίνω, τις αξίες, το ήθος και την προσφορά του Γιώργου στο κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου όπως ανέφεραν και δημοσιογραφικά μέσα του νομού Ηλείας «… ο Γιώργος ήταν κυριολεκτικά η χαρά της ζωής. Ήταν δραστήριος, δοτικός, φιλότιμος, φιλόξενος, κοινωνικός, χιουμορίστας, οικογενειάρχης, πολύ καλός μπαμπάς, καταπληκτικός σύζυγος».

Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Πολιτεία θα έχει ένα πιο ενισχυμένο σύστημα Υγείας να παραδώσει, με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, που ισοδυναμούν με περισσότερες μεταμοσχεύσεις, αλλά χρειαζόμαστε και περισσοτέρους δότες όπως ο Γιώργος, που θα βοηθήσουν την σημερινή μη παραδεκτή κατάσταση όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις, να αναστραφεί”.


Πηγή: https://www.ilialive.gr/live

Σχόλια