Ανάδειξη της αξίας της δωρεάς οργάνων και αίματος

Η Πνευματική Κίνηση «Αρχαία Δωδώνη», διοργάνωσε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Πρυτανείο, στο Μαντείο Δωδώνης, με θέμα τη δωρεά οργάνων, τη δωρεά αίματος και όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τον covid-19. 


Το θέμα της δωρεάς οργάνων και αίματος ανέδειξαν ο καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων  του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μιχάλης Μήτσης και η βιοπαθολόγος, διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ελευθερία Ζερβού. Μάλιστα ο κ. Μήτσης τόνισε την ανάγκη  δωρεάς οργάνων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στην  θέση των οποίων μπορεί να βρεθεί καθένας μας ανά πάσα στιγμή, όπως ανέφερε.

Ως προς τη δωρεά αίματος, ένα θέμα που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν καθημερινά μέσα από τις ανάγκες συγγενών και φίλων, αναφέρθηκε η κ. Ζερβού, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις μεταγγίσεις αίματος. Ακολούθησε η επισήμανση των ιδιοτήτων του πολύτιμου αυτού ιστού και η κατάθεση της αγωνιώδους προσπάθειας για την απρόσκοπτη εξασφάλιση και διάθεση του καθημερινά, είτε σε επείγοντα περιστατικά, είτε σε συνανθρώπους μας με χρόνιες παθήσεις.

Η κ. Άννα Γιώτη, ως επ. πρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης «Αρχαία Δωδώνη», ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες ιατρούς για την προσφορά τους και τους συμμετέχοντες, εκφράζοντας την ελπίδα, με την ενεργό παρουσία τους, να αποτελέσουν πρεσβευτές της εθελοντικής προσφοράς οργάνων και αίματος και της σημασίας της ως έκφρασης αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.


Σχόλια