6 νέοι ασθενείς ανά ώρα στη λίστα για μεταμόσχευση οργάνων στην Ευρώπη- κάθε μέρα 18 ασθενείς πεθαίνουν, περιμένοντας μόσχευμα.

Η δωρεά οργάνων σώζει ζωές, λέει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού




Η δωρεά οργάνων αποτελεί υπέρτατο δείγμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και είναι μια πράξη η οποία σώζει ζωές, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων που γιορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, ως τρόπου διάσωσης και βελτίωσης ζωής.


Σημειώνεται ότι αν και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί από πετυχημένες μεταμοσχεύσεις, εκατομμύρια άλλοι ακόμη περιμένουν να σωθούν. Αναφέρεται, επίσης, ότι κάθε δότης μπορεί να σώσει μέχρι οκτώ ζωές, μέσω της μεταμόσχευσης οργάνων, και να σώσει ή να βελτιώσει τη ζωή μέχρι 100 ατόμων, μέσω της δωρεάς ιστών.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αναφέρει η ανακοίνωση, δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορο μπροστά σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν την Ευρώπη:

Πέρσι 150.000 ασθενείς βρίσκονταν στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων.
41.000 ασθενείς μεταμοσχεύτηκαν, αλλά 48.000 νέοι ασθενείς προστέθηκαν στις λίστες αναμονής, αριθμός που αντιστοιχεί σε 6 νέους ασθενείς ανά ώρα.
Δυστυχώς, κάθε μέρα 18 ασθενείς πεθαίνουν, περιμένοντας μόσχευμα.
Πέρσι απεβίωσαν περισσότεροι από 6.000 ασθενείς, ενώ βρίσκονταν σε λίστες αναμονής.

Λαμβάνοντας τα πιο πάνω υπόψη, προστίθεται, πρέπει όλοι μας, Κοινωνία των Πολιτών, Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, και Πολιτεία να  προωθήσουμε και να ενθαρρύνουμε  την καλλιέργεια κουλτούρας δωρεάς οργάνων και ιστών στον τόπο μας, η οποία αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και αλτρουισμού.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, «εκφράζουμε ευγνωμοσύνη προς τους δωρητές οργάνων και τις οικογένειές τους για το ανεκτίμητο δώρο ζωής που προσφέρουν.  Τέλος, ευχαριστούμε τους επαγγελματίες του τομέα των μεταμοσχεύσεων, που συμβάλλουν στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχόλια

  1. Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ Οργάνων και Ιστών ΣΩΖΕΙ & ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΖΩΕΣ. Γίνε ΔΩΡΗΤΗΣ. Μη τα πάρεις μαζί σου.
    Ο Μεγαλοδύναμος ΘΕΟΣ γνωρίζει οτι τα χρειαζόμαστε εδώ στη γη για να χαρίσουμε ζωή σε συνανθρώπους μσς.
    Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου