Δώρο ζωής έλαβε γυναίκα από το Βόλο

Δώρο ζωής έλαβε μία 70χρονη Βολιώτισσα έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια στην λίστα αναμονής για μόσχευμα.


Εχθές ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταμόσχευσης νεφρού, από πτωματικό δότη 66 ετών, που κατέληξε στο Αττικόν Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι συγγενείς του 66χρονου συναίνεσαν για τη δωρεά των δύο νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών του ανθρώπου τους προκειμένου να τα λάβουν συνάνθρωποί μας που τα είχαν απόλυτη ανάγκη για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η 70χρονη Βολιώτισσα έλαβε το πολύτιμο δώρο ζωής έπειτα από χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και παραμένει για νοσηλεία, με τα πρώτα δείγματα για την υγεία της να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη μεταμόσχευση σε νεφροπαθή της Μαγνησίας για το 2020, ενώ πέρυσι είχαν γίνει τρεις μεταμοσχεύσεις νεφρών, οι δύο από μητέρες σε παιδιά και η τρίτη από πτωματικό δότη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, κ. Γιαννάκος ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν γονείς και αδέλφια που θέλουν να δώσουν τον νεφρό τους στο παιδί και αντίστοιχα στον αδερφό τους και βρίσκονται στη διαδικασία των εξετάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν βρει τον δότη τους είναι τυχεροί κι ελπίζουμε να γίνουν οι μεταμοσχεύσεις και να έχουν επιτυχή αποτελέσματα. Εμείς για ακόμη μια φορά τονίζουμε τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων, της πιο πολύτιμης αυτής δωρεάς, που δίνει ζωή στον συνάνθρωπό μας».

Σημειώνεται, τέλος, πως 270 νεφροπαθείς από τη Μαγνησία βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μόσχευμα.


Σχόλια